Hatástalan galambriasztó rendszerek

Pozitív jelenség az elmúlt pár évben, hogy épített környezetünket próbáljuk megóvni. Sorra újulnak meg országos, vagy településképileg jelentős műemlék épületek, épületegyüttesek. Ezen felújítások, renoválások során, sokszor már a tervezési időszakban, kiemelt feladat az épületek madárvédelme. Nagyon sok esetben azonban csak a felújítások után válik prioritássá ezen felújított épületek galambmentesítése.

Sem a tervezési időszakban sem azután azonban nem egyértelmű – hiszen sokan nem is ismerik ezen technológiákat - hogy ezen madárvédelmi munkálatokat milyen technológia alapján kell elvégezni. Így sok esetben helytelenül, nem kellően átgondolva valósítják meg ezen beruházásokat.

Cégünk számtalanszor találkozott már olyan problémával, hogy nem kevés pénzből felújított épületen újból megjelentek a galambok, holott madárvédelemmel is ellátták az említett épületet.

Ilyen jellegzetes, sokszor előforduló jelenség, hogy a nagy felületeken végrehajtott, úgynevezett „tüskés” galambriasztás, amelyet nem szakszerűen szerelnek fel, ezért egy idő után hatástalan, a galambok újra birtokba veszik az épületet és újra szennyezni kezdik azt.

Cégünk profi módon, szakszerűen alkalmazza a tüskés galambriasztó rendszereket, az általunk telepített rendszerekre garanciát vállalunk!

Példaként, a fentieket alátámasztva néhány fotó a hatástalan tüskés galambriasztásról: